Genetyka i żywienie

Anoreksja namierzona w genach

Genetyczny ślad na tym samych chromosomie co choroby autoimmunologiczne. ...

2017-05-16

Nasze bakterie

Jakie środowisko, taki mikrobiom skóry

Wiek i środowisko to ważne determinanty składu mikroflory skóry. ...

2017-04-20

Varia

Dwutlenek tytanu – co za dużo, to niezdrowo

Nanocząsteczki wchodzą do kuchni. ...

2017-02-21

Varia

Dwuznaczny wpływ soi w leczeniu raka piersi

Dyskusja o wpływie soi na rozwój raka jest nadal o...

2017-02-01

Artykuły

Geny po lupą

Jak DNA naszych przodków odsłania kolejne etapy dostosowania trawienia do nowych okoliczności.

Owady jako źródło makro- i mikroelementów

Jak rozgryźć temat, który nie leży na języku?

Naturalnie brudne powietrze sprzyja odporności

Nie ma jak świeży zapach wsi o poranku.

Proteinowa sjesta

Przepis na drzemkę po obiedzie? Białko plus szczypta soli.

facebook

Instagram